بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
پيروزي نهايي حق بر باطل فقط با ظهور يار

آگاهى سیاسى کسب کنید و نسبت به آنچه که مى‏ گذرد، هوشیار باشید، روى این ریزترین پدیده‏ هاى سیاسى دنیا فکر کنید و تحلیل بدهید. فرض کنیم تحلیل هم بدهید که خلاف واقع باشد؛ باشد. خدا لعنت کند آن دستهایى که تلاش کرده ‏اند و مى‏ کنند که قشر جوان ما و دانشگاه ما را غیر سیاسى کنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدارهای متعددی که با دانشجویان و تشکل های دانشجویی برگزار کردند، نکات مهمی را گوش زد کردند که بازخوانی و تامل در آنها وظیفه مردم و بالاخص دانشجویانی است که در این عرصه مشغول فعالیت هستند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر ضرورت کسب آگاهی‌های سیاسی و هوشیاری دانشجویان تاکید داشته‌اند و آنها را به تامل در مسائل سیاسی و تغییر و تحولات در عرصه سیاسی کشور فراخواندند.

مقام معظم رهبری همچنین بارها در دیدارهای خود با دانشجویان بر بینش سیاسی آنها تاکید کردند و در این خصوص دانشجویان را به تلاش سیاسی، کار سیاسی، مطالعه سیاسی و مباحثه سیاسی برای بدست آوردن قدرت تحلیل و بینش صحیح سیاسی امر کردند.

- همزمان با روز دانشجو گزید‌ه‌ای از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی را می‌خوانید؛

*** شما دانشجویان نقش خودتان را فراموش نکنید. آگاهى سیاسى کسب کنید و نسبت به آنچه که مى‏ گذرد، هوشیار باشید و انگیزه و تپش جوانانه‏ى انقلابىِ متناسب با قشر شما، در خدمت هدفهاى نظام قرار گیرد.

*** به نظر من دانشجوى موفّق کسى است که خوب درس بخواند؛ خوب تهذیب اخلاق کند و خوب به ورزش بپردازد. من براى دانشجوى موفّق، سه شاخص دارم. البته ممکن است یک جوان موفّق در خانه، معیارهاى دیگرى داشته باشد؛ یک کاسب موفّق، یک ادارى موفّق، معیارهاى دیگرى داشته باشد؛ اما دانشجوى موفّق، به حیث دانشجویى، این است: باید خوب درس بخواند، به اخلاق و تهذیب نفس بپردازد، ورزش هم بکند.

*** به نظر من، جوانان انقلابى دانشگاه – چون بحث دانشجو را داریم – سعى کنند خوب درس بخوانند؛ خوب فکر و معرفتشان را بالا ببرند. سعى کنند در محیط خودشان اثر بگذارند؛ فعال باشند، نه منفعل؛ روى محیط خودشان، اثر فکرى و روانى بگذارند. این شدنى است. یک جوان گاهى اوقات مى ‏تواند مجموعه پیرامونى خودش را – کلاس را، استاد را و حتّى دانشگاه را – زیر تأثیر شخصیت معنوى خودش قرار دهد. البته این کار با سیاسی کارى به‏ دست نمى‏ آید؛ با معنویت به‏ دست مى‏ آید، با صفا به ‏دست مى ‏آید، با استحکام رابطه با خدا به ‏دست مى‏ آید.

*** شما دانشجوها – چه دختر و چه پسر – و حتى دانش ‏آموزهاى مدارس، روى این ریزترین پدیده‏ هاى سیاسى دنیا فکر کنید و تحلیل بدهید. فرض کنیم تحلیل هم بدهید که خلاف واقع باشد؛ باشد. خدا لعنت کند آن دستهایى که تلاش کرده ‏اند و مى‏ کنند که قشر جوان ما و دانشگاه ما را غیر سیاسى کنند.

*** جوانان دانشجو در محیط هاى دانشگاه، به درس و علم و روحیه ‏ى انقلابى و اسلامى، حداکثر اهمیت را بدهند. جوانان ببینند که امروز و آینده، چه‏ قدر به وجود آنها احتیاج است؛ خودشان را براى آینده بسازند. امروز هم جوان دانشجو باید مثل همیشه، پیشتاز و پیشگام حرکت انقلابى باشد و خودش را شایسته و صالح براى این مسؤولیت هاى بزرگ قرار بدهد.

*** دانشجویان عزیز، این جوانان، این فرزندان و جگرگوشه‏ هاى ملت، این بهترین و پاکترین عناصر جامعه‏ ى ما در دانشگاهها، باید در خط اسلام و در جهت عظمت کشور و بلند کردن پرچم اسلام و بیدار کردن ملتهاى عالم و روح بخشیدن به این دنیاى مرده به وسیله ‏ى دستهاى استکبارى، درس بخوانند و کار و تلاش کنند، تا مطمئن بشوند که فرداى ایران اسلامى، به مراتب از امروز بهتر خواهد بود. این، هدف شماست.

*** شما دانشجویان و دانش ‏آموزان – چه پسرها و چه دخترها- وظایف سنگینى بر دوش دارید. غیر از وظیفه‏ ى درس خواندن که وظیفه ‏ى دانشجویى و دانش آموزى است، وظیفه ‏ى انقلابى بر دوش دارید، وظیفه ‏ى اسلامى و دینى بر دوش دارید – چه در محیط دانشگاهها، چه در محیط مدارس. این مبارزه، مبارزه ‏ى امروز و یک روز و دو روز و یک سال و دوسال نیست، مبارزه‏ ى نسل هاست. آن نسلى که از مبدأ انقلاب – از آغاز انقلاب – فاصله گرفته است، اگر بخواهد ایران را به عزت برساند و بسازد و عظمت ببخشد و الگوى زنده‏ ای در مقابل ملتهاى دیگر قرار بدهد و بینى استکبار را به خاک بمالد، باید یک نسل انقلابى و اسلامى و متدین باشد؛ و او شما هستید. امروز دانشجویید، امروز دانش ‏آموزید، فردا شما گردانندگان چرخ هاى این کشورید. امروز خودتان را بسازید، دانشگاهها را بسازید، محیط دانشگاه را محیط انقلابى و اسلامى کنید، محیط دبیرستان ها را هم همین‏طور.

*** کشورى که جوان هایش اصلاً در باغ مسایل سیاسى نیستند، مسایل و جریانهاى سیاسى دنیا را نمى‏ فهمند و تحلیل درست ندارند، مگر چنین کشورى مى ‏تواند بر دوش مردم حکومت و حرکت و مبارزه و جهاد بکند؟! بله، حکومت دیکتاتورى باشد، مى ‏شود.

*** یک جمله هم در باب تشکل ‏هاى دانشجویى عرض کنم؛ البته منظور تشکل‏هاى سیاسى، اجتماعى دانشجویان است؛ تشکل‏هاى علمى، بحث دیگرى دارد. تشکل‏هاى دانشجویى نقش ‏آفرینند؛ بدون تردید. منتها باید توجه داشت که تشکل دانشجویى، حزب به این اصطلاحى که امروز در دنیا هست و احزاب با آن اصطلاح شناخته می شوند، نیست و با آن فرق دارد؛ تشکل دانشجویى با حزب فرق دارد. احزاب و سازمان‌هاى سیاسى در وضع رایج و متعارف عالم، تشکیلاتى هستند که براى رسیدن به قدرت به وجود آمده ‏اند. احزاب در دنیا این‌جورند. یعنى مجموعه ‏هایى تشکیل می‌شوند براى اینکه قدرت سیاسى را در جامعه در دست بگیرند. این خاصیت حزب این است. تشکل‏هاى دانشجویى مطلقاً براى این به وجود نمى‏ آیند و نمی‌خواهند قدرت را در دست بگیرند. تشکل‏هاى دانشجویى براى رسیدن آرمان‌ها به وجود مى‏ آیند که فراتر از مسئله‏ به قدرت سیاسى رسیدن و حکومت را به دست گرفتن، است. این – قدرت سیاسى – برایشان مطرح نیست.

*** یک نکته اساسی … که من همیشه در مواجهه با دانشجویان، روی آن تکیه می کنم؛ و آن، پیدا کردن قدرت تحلیل مسائل و جریان های مهم کشور است. سیاست در دانشگاه ها – که بنده همیشه روی آن تأکید کرده ام – به این معناست. ما دو کار سیاسی داریم: سیاست زدگی و سیاست بازی؛ این یک جور کار است. این را من به هیچ وجه تأیید نمی کنم؛ نه در دانشگاه و نه در بیرون دانشگاه؛ به خصوص در دانشگاه. یکی هم سیاست گری است؛ یعنی حقیقتاً فهم و قدرت تحلیل سیاسی پیدا کردن که یکی از وظایف تشکل های دانشجویی این است. من تأکید می کنم، تشکل های دانشجویی …نوع برنامه ریزی و کار را به کیفیتی قرار دهید که دانشجو قدرت تحلیل سیاسی پیدا کند؛ هر حرفی را به آسانی نپذیرد و هر احتمالی را به آسانی در ذهن خودش راه ندهد یا رد نکند؛ این قدرتِ تحلیل سیاسی، خیلی مهم است. ما غالباً چوب این را خورده ایم؛ نه ما، بلکه ملت های دیگر هم بر اثر خطاها و خبط هایی در فهم سیاسی شان، گاهی مشکلات بزرگی را از سر گذرانده اند. این، یک مسئله مهم است.

*** مبادا عده‏ اى به صورت فریب ‏انگیز و با ترفندهاى گوناگون بیایند و به چند جوان ساده تفهیم کنند که دانشجو بایستى فریاد بکشد! بله، فریاد باید کشیده شود؛ ولى بر سر امریکا و قدرتهایى که مزاحم مسؤولان و اداره‏ کنندگان نظام هستند. در هر دانشگاهى که تحصیل مى‏ کنید، حضور دانشجویى خود را به صورت قوى و با خط درست حفظ کنید.

*** من معتقدم بین گروههاى دانشجویى، با هر سلیقه ‏یى که هستند، باید روابط حسنه برقرار باشد. شما نگاه کنید، کشورهاى دنیا، گروههاى مختلف اجتماعى و سیاسى در عالم، با وجود اختلافات فراوانشان، دور یک میز مى‏نشیند، حرف مى‏ زنند، مذاکره مى‏ کنند؛ بالاخره به جایى هم مى ‏رسند. معنا ندارد که در محیط دانشگاه اسلامى، افرادى که به اصول واحدى معتقدند، اسلام را قبول دارند، امام را قبول دارند، انقلاب را قبول دارند، ارزشها را قبول دارند، اما سلایق مختلفى هم دارند، اینها با همدیگر کنار نیایند؛ من نمى‏ توانم این را بفهمم و قبول بکنم.

*** بنده یک وقت عرض کردم دانشگاهها باید سیاسی باشند و دانشجو باید سیاسی باشد. معنای حرف آن است که دانشجو باید قدرت تحلیل سیاسی داشته باشد تا جبهه بندی های دنیا را بشناسند تا بفهمد امروز دشمن کجاست و از کجا و با چه ابزاری حمله می کند. این برای شما لازم است. اگر شما تلاش سیاسی، کار سیاسی، مطالعه سیاسی و مباحثه سیاسی نداشته باشید، این توانایی را پیدا نمی کنید. البته توجه داشته باشید که دشمن از همین امر استفاده نکند. دشمن با کمال هوشیاری ایستاده است. امیرالمؤمنین علیه الصلاه و السلام فرمود «و من نام لم ینم عنه» مراقب باشید که اگر شما غفلت می کنید دشمن از شما غفلت نمی کند. دشمن با کمال هوشیاری مراقب است.

*** یکی عنصر علم و تحقیق و کارایی علمی و جوشیدن استعدادهای علمی و این قبیل چیزهاست و یکی هم عبارت از روحیه و تدین و حرکت صحیح و سالم سازی معنوی و روحی دانشجو. این دو عنصر بایستی بدون تفکیک از یکدیگر با قدرت و با ظرفیت کامل کشور، تعقیب شود.

*** بارها در مجامع دانشجویی گفته ام که در این نظام مردمی، دانشجویان که طبقه پیشرو و پیشاهنگ و زبده و با نشاط پیکره اجتماع هستند، باید در سازندگی آینده و ترسیم حرکت عمومی جامعه، بیش از جاهای دیگر نقش و اثر داشته باشند.

*** بحمدالله دانشگاههای ما از استاد مؤمن، از دانشجوی مؤمن و از مدیران مؤمن سرشار است؛ … البته به شما دانشجوها می گویم سنگربان این سنگر [دانشگاهها] شمایید مواظب باشید خاکریزهایتان سست نشود دایم خاکریزها را ترمیم کنید. خاکریزها، خاکریزهای فرهنگی و فکری است اینها را ترمیم کنید. خودسازی فکری و اخلاقی و انقلابی درونی دانشجویان یک فریضه است.

*** شما [دانشجویان] و عزیزان با نهج البلاغه انس پیدا کنید. نهج البلاغه خیلی بیدارکننده و هوشیار کننده و خیلی قابل تدبر است. در جلساتتان با نهج البلاغه و کلمات امیرالمؤمنین انس پیدا کنید. اگر خدای متعال توفیق داد و یک قدم جلو رفتید آن وقت با صحیفه سجادیه – که علی الظاهر فقط کتاب دعاست اما آن هم مثل نهج البلاغه، کتاب درس حکمت و کتاب عبرت و کتاب راهنمای زندگی سعادتمند انسان است – انس بگیرید.

*** امروز جوانان ما، دانشجویان ما، … اگر می خواهند در زمینه افکار اسلامی عمق پیدا کنند و پاسخ سؤالات خود را پیدا کنند باید به کتاب های شهید مطهری مراجعه کنند که امام درباره کتابهای این بزرگوار، تعبیری قریب به این مضمون دارند که «همه آنها خوب و مفید است»

*** امروز خودتان را بسازید – دانشگاهها را بسازید – محیط دانشگاه را محیط انقلابی و اسلامی کنید… در محیط دانشگاه، جوانان انقلابی و مسلمان باید مانند یک دست، یک تن، با یک فکر، فکر اسلام و انقلاب حرکت کنند… از هر چیزی که مخلّ به این یگانگی در راه خدا و در راه انقلاب باشد پرهیز کنید. تا بتوانید دانشگاهی را بسازید که فردای ایران را تأمین کند، جمهوری اسلامی را در مقابل دشمنان و بدخواهان و ملت ایران را در مقابل دوستان و امیدواران عالم روسفید کند.

*** شما دانشجویان، متوجه باشید که یکی از بزرگترین وظایف شما، خودسازی اخلاقی است، اخلاق خود را تکمیل کنید، شما جوانان فرصت را دارید. دوران، دوران شماست، شما در دوران خوبی زندگی میکنید؛ در سایه حکومت قرآنی و فرهنگ اسلامی زندگی می کنید؛ بنابراین، از لحاظ روحی و معنوی، فرصت برای والا و شایسته شدن دارید، این فرصت را مغتنم بشمارید . علم باید در کنار اخلاق و پیشرفت صنعتی و علمی و مادی در کنار رشد اخلاقی باشد. توجه به خدا هم مایه اصلی رشد اخلاقی به حساب می آید.

————-

مشرق

منابع:

بیانات در دیدار با دانش آموزان و دانشجویان ۱۰/۸/۷۴
سخنرانی مقام معظم رهبری در دیدار با گروهی از خانواده های شهدا و … دانشجویان دانشگاه هنر ۱/۸/۷۰
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای انقلاب فرهنگی ۲۰/۹/۷۰
بیانات مقام معظم رهبری در مراسم بیعت جمع کثیری از دانشجویان و دانشگاهیان ۲۳/۲/۶۸
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار از دانشگاه صنعتی شریف ۱/۹/۷۸
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۹/۱۲/۷۹
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در جلسه پرسش و پاسخ دانشگاه تهران‏ ۷۷/۲/۲۲
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با جمع کثیری از کارگزاران و معلمان ۱۵/۲/۷۸
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار دانش آموزان و معلمان و … ۱۳/۸/۷۱


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ سه شنبه 15 آذر 1391 ] [ 3:40 ] [ علی امیری ] [ ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

امام باقر (ع): « يخرج شاب من بني هاشم بکفّه اليمنى خال، ويأتي من خراسان برايات سود بين يديه شعيب بن صالح، يقاتل أصحاب السفياني فيهزمهم » ملاحم ابن طاوس، ص 77; عقد الدرر، ص 128، باب 5‏
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان ولایت و آدرس velaee.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 21
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 23
بازدید ماه : 27
بازدید کل : 15840
تعداد مطالب : 142
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1